En Güncel, EN TARAFSIZ ve En Doğru Haber Sitesi..

18 Haziran 2011 Cumartesi

Hakkari'yi Karıştıran Olay !

Cumartesi, Haziran 18, 2011

Aşiret kavgası, Hakkari'yi karıştırdı

Güncelleme : 18 Haziran 2011 16:24

Hakkari'de Mamhuran ve Peyanis aşiret mensupları arsında koyun otlatma yüzünden Geçitli Köyü'nde çıkan ve şehir merkezinde devam eden taşlı sopalı kavgayı, polis gaz bombası ve tazyikli su ile güçlükle ayırabildi. Köyde olayların büyümemesi için asker geniş güvenlik önlemi alırken, 3 kişinin yaralandığı olaylarda 4 kişi de gözaltına alındı.

Hakkari'ye 60 kilometre uzaklıktaki Geçitli Köyü'ndeki Peyanis ile Akkuş Köyü'ndeki Mamhuran aşireti üyeleri arasında yaylada koyun otlatmak yüzünden 1 yıl önce çıkan kavgada, Peyanis aşiretinden 1 kişi silahla vurularak öldürülmüş, bundan dolayı da iki aşiret mensupları arasında husumet başlamıştı.

Önceki gün yine koyun otlatma yüzünden iki aşiretin mensupları arasında tartışma çıktı. Jandarma olay üzerine Geçitli köyünde tedbir alırken, bu sabah Hakkari il merkezinde karşılaşan iki aşiretin mensupları sözlü tartışmanın ardından taş ve sopalarla birbirine girdi. Şehir merkezini savaş alanına çeviren aşiret mensuplarına polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Polisin müdahalesine rağmen köylüler ara sokaklarda yine kavgayı sürdürdü. 3 kişinin yaralandığı kavgada 4 kişi de gözaltına alındı. Polisin attığı gazdan dolayı birçok vatandaş ta etkilendi.

Kaynakça :
http://yurthaber.mynet.com/detay/hakkari-haberleri/asiret-kavgasi-hakkariyi-karistirdi/17620 'dan Alıntı Yapılmıştır.

1 yorum:

Assınlar bu şerefsizi bence..

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Arama Yap